Om Oss

Material Consult är i år inne på sitt 28e år som utvecklare och återförsäljare av ortopediska skor och vi levererar idag skor över hela norden! Genom tätt samarbete med fabrikatörer och brukare kan vi idag stolt erbjuda över 100 olika egenutvecklade skomodeller i flertalet olika läster, för alla åldrar, ändamål och årstider!

Material Consult är ett familjeföretag lokaliserat i Sundsvall och drivs av mig Karin Marsh Törnberg, och min man Mats Törnberg.

Företaget grundades baserat på en önskan från min far Sture Marsh, som var en duktig ortopedingenjör som ägnat hela sitt liv åt att hjälpa framförallt barn och ungdomar. Sture ansåg att det fanns ett alldeles för litet utbud av kvalitativa ortopediska skor på marknaden och bad därför Mats och mig om vi kunde se om det fanns några bättre ortopediska skor att tillgå. Detta lade grund till att vi startade Material Consult, efter att ha inlett ett samarbete med två Spanska skotillverkare vid namn Podo Orthosis och Bestard Mountain Boots!

Podo Orthosis är ett företag med hantverksmässig tradition som erbjuder stor flexibilitet, vilket innebär att du som kund kan beställa skor efter speciella önskemål om så önskas. Just detta är något vi på Material Consult tycker är väldigt viktigt, därför kan du som kund alltid beställa alla våra skomodeller i blandade storlekar för höger och vänster sko, i olika läster eller med andra speciella önskemål gällande tex material och färg! De olika läster som erbjuds hos Podo Orthosis är egenutvecklade tillsammans med just Sture Marsh och Podo Orthosis.

Vår andra samarbetspartner Bestard Mountain Boots är också en Spansk skotillverkare, men med ett huvudsakligt fokus på skor och kängor lämpade för vandring och friluftsliv. Precis som Podo Orthosis är Bestard ett företag som satsar mycket på hantverk och de flesta av deras modeller görs än idag för hand. Så när vi tex skulle utveckla en GoreTex-känga för barn, med extra bred läst, så var det ett enkelt val att vända sig till Bestard. Vi är idag det enda företaget i branschen som kan erbjuda kängor och skor med GoreTex i kombination med ortopediska egenskaper så som en extra bred ortosläst! 

Sedan starten har vår erfarenhet och sortiment vuxit men trots detta är Material Consult fortfarande ett litet familjeföretag som värnar om dig som kund. Vi gör alltid vårt bästa för att finnas tillgänglig och ge ett personligt bemötande! Vi gör också vårt bästa för att alltid ha vårat lager komplett för att kunna erbjuda snabba leveranser. En annan egenskap i vår ”litenhet” är att du som kund alltid kan höra av dig med speciella önskemål, då vi som sagt erbjuder stor flexibilitet! Därför är det viktigt att om du som kund har några frågor, så är det bara att höra av sig till oss så hjälper vi dig!

Tack för att ni väljer oss på Material Consult!

Karin Marsh Törnberg

 

 

Följ oss på Facebook