Om Oss

Material Consult är i år inne på sitt 30e år som utvecklare och återförsäljare av ortopediska skor och vi levererar idag skor över hela norden! Genom tätt samarbete med fabrikatörer och brukare kan vi idag stolt erbjuda 100 olika egenutvecklade skomodeller i flertalet olika läster, för alla åldrar, ändamål och årstider!

Material Consult är ett familjeföretag lokaliserat i Sundsvall som drivs av familjen Marsh Törnberg. 

Företaget grundades baserat på en önskan från Sture Marsh, som var en duktig ortopedingenjör som ägnat hela sitt liv åt att hjälpa framförallt barn och ungdomar. Sture ansåg att det fanns ett alldeles för litet utbud av kvalitativa ortopediska skor på marknaden och bad därför Karin Marsh och Mats Törnberg att utveckla bättre ortopediska skor. Detta lade grund till att Material Consult AB startades.

Förutom våra egenutvecklade skomodeller som produceras med hantverksmässig tradition, så har vi även agenturen i Sverige för Bestard Mountain Boots och Drew Shoes.

Bestard Mountain Boots är en anrik Spansk producent av skor och kängor lämpade för vandring och friluftsliv, som alltid har Gore-Tex och Vibram-sulor. Vårt samarbete med Bestard dateras nästan 30 år tillbaka och vi erbjuder skor och kängor från Bestard till både vuxna och barn, för både ortopediska ändamål och för vandring. 

Drew Shoes är en Amerikansk utvecklare och producent av framförallt rehabiliteringsskor. Från Drew Shoes erbjuder vi bland annat extra rymliga skor i 4W (4E) och 6E-läster. 

Förutom hög kvalité, erbjuder vi också stor flexibilitet. Majoriteten av våra skomodeller går att beställa i blandade storlekar för höger och vänster sko, i olika läster eller med andra speciella önskemål gällande tex material och färg! 

Sedan starten har vår erfarenhet och sortiment vuxit men trots detta är Material Consult fortfarande ett litet familjeföretag som värnar om dig som kund. Vi gör alltid vårt bästa för att finnas tillgänglig och ge ett personligt bemötande! Vi gör också vårt bästa för att alltid ha vårat lager komplett för att kunna erbjuda snabba leveranser. En annan egenskap i vår ”litenhet” är att du som kund alltid kan höra av dig med speciella önskemål, då vi som sagt erbjuder stor flexibilitet! Därför är det viktigt att om du som kund har några frågor, så är det bara att höra av sig till oss så hjälper vi dig!

Tack för att ni väljer oss på Material Consult!

Oscar Törnberg

 

 

Följ oss på Facebook